Tην Δευτερα 08/05 πραγματοποιηθηκε η εκδήλωση μας με τον τίτλο «Η γαστρονομική κουλτούρα του Περού».

Η περουβιανή κουζίνα αριθμεί τουλάχιστον 490 διαφορετικά παραδοσιακά πιάτα λόγω της ποικιλομορφίας στην εδαφική έκταση καθώς και λόγω των διαφόρων ιστορικών γεγονότων όπως η κατάκτηση των Ισπανών και έπειτα των μεταναστευτικών κυμάτων.

Ξεκινώντας απο την εποχή των Πρό-‘Ινκας και Ίνκας κάναμε μια αναδρομή για το πώς ξεκίνησε το διάσημο σε όλο τον πλανήτη Ceviche. Το όνομα του πιάτου έρχεται απο τα QUECHUA, τη γλώσσα των απογόνων του παν-ανδικού πολιτισμού των Ίνκας, στην οποία SIWICHI σημαίνει ψάρι.

Τιμήσαμε την κουζίνα των Aνδεων εξηγώντας την περίφημη PACHAMANCA, μία τελετουργία ευγνωμοσύνης προς τις θεότητες για την καλλιέργεια της γης.

Mάθαμε νέο λεξιλόγιο με ενδιαφέρουσες έννοιες και παραδοσιακά προιόντα του Περού όπως το maíz morado, δηλαδή το μωβ καλαμπόκι, el ají amarilllo etc.

Τέλος, φυσικά δοκιμάσαμε τις υπέροχες γεύσεις απο τα χεράκια της αγαπημένης μου γιαγιάς Estela που μαγείρεψε για εμάς τις πιο διάσημες συνταγές του Περού.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Είναι πάντα συγκινητικό πως οι μαθητές μας αγκαλιάζουν τις ισπανόφωνες κουλτούρες.